Francia szvit (Suite Francaise)

Francia szvit (Suite Francaise)

by Irene Nemirovsky, Gábor Sashegyi

NOOK BookHungarian-language Edition (eBook - Hungarian-language Edition)

$9.99

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

1940 júliusa: a megszálló Wehrmacht csapatai elol menekülnek a franciák. Milliók lepik el az országutakat, szállják meg a vidéki városokat, a falvakat. Az összeomlás teljes: állam, egyház, társadalmi és emberi értékek – minden összekuszálódik. Együtt menekül a túlélésért nagypolgár, muvész, „úri" prostituált táncosno, munkáscsalád, cseléd, aggok és kisgyerekek, sot a házimacska...
A tragikus történelmi helyzetben a hétköznapok emberi drámái és kicsinyességei mellett a hosiesség és az önfeláldozás megrázó képsorai vonulnak el a szemünk elott.
Az egy évvel késobb, 1941-ben játszódó második rész egy idilli kisváros németek megszállta világába vezet minket. Hogyan éltek együtt a francia falusiak a német katonákkal? Hogyan is muködött a kollaboráció, és kezdodött valami halvány ellenállás? Lehetségesek-e emberi kapcsolatok az ellenséges nemzetek között? Beleszerethet-e egy francia no a nála elszállásolt német tisztbe?

Irene Némirovsky (Kijev, 1903-Auschwitz, 1942) orosz származású, francia íróno. Az 1930-as években több nagysikeru regénye jelent meg. A Suite française (Francia szvit) egy ötkötetesre tervezett regényfolyam elso két tétele. A folytatásból csak jegyzetek maradtak fenn, mert a francia csendorség a zsidó származású írónot 1942. július 13-án sok társával együtt útnak indította Auschwitz felé, ahonnan o sem tért vissza.

Product Details

BN ID: 2940157958794
Publisher: GABO Kiadó
Publication date: 12/03/2015
Sold by: Barnes & Noble
Format: NOOK Book
Pages: 372
File size: 790 KB

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews