Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald: Het complete filmscenario

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald: Het complete filmscenario

by J. K. Rowling, Wiebe Buddingh

NOOK Book(eBook)

$12.99

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now

Overview

Aan het einde van Fantastic Beasts and Where to Find Them wordt met hulp van Newt Scamander de machtige duistere tovenaar Gellert Grindelwald gevangengenomen in New York. Grindelwald weet echter te ontkomen en verzamelt volgers om zich heen die geen enkel vermoeden hebben van wat zijn werkelijke doel is: de heerschappij van tovenaars over alle modderbloedjes en dreuzels.

In een poging de plannen van Grindelwald te dwarsbomen, roept Albus Perkamentus nogmaals de hulp in van zijn voormalige leerling Newt Scamander. Zich onbewust van de gevaren zegt deze toe opnieuw zijn hulp te verlenen. In een steeds sterker verdeelde tovenaarswereld wordt loyaliteit en liefde op de proef gesteld, zelfs onder trouwe vrienden en familie.

Dit tweede filmscenario van J.K. Rowling, met illustraties van MinaLima, bevat een scala aan verwijzingen naar de tovenaarswereld zoals we die kennen uit de latere Harry Potterserie.

Product Details

ISBN-13: 9781781104767
Publisher: Pottermore Publishing
Publication date: 02/01/2019
Sold by: Pottermore Limited
Format: NOOK Book
Pages: 304
Sales rank: 732,189
File size: 8 MB
Age Range: 8 Years

About the Author

J.K. Rowling is de schrijver van de Harry Potter-serie, zeven bestsellers waarvan wereldwijd ruim 500 miljoen exemplaren werden verkocht. De boeken verschenen in meer dan 200 landen en werden vertaald in ruim 80 talen. Van de zeven delen zijn acht films gemaakt, die alle enorme bioscoopsuccessen werden. Rowling schreef drie extra boeken bij de serie voor het goede doel: Zwerkbal Door de Eeuwen Heen en Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden en De Vertelsels van Baker de Bard voor voor Comic Relief en haar eigen liefdadigheidsinstelling Lumos, allen ook door De Harmonie in het Nederlands uitgegeven. In 2012 werd J.K. Rowlings digitale platform Pottermore gelanceerd, waar fans nieuwe verhalen kunnen lezen en zich kunnen verdiepen in de tovenaarswereld. Ze schreef verder een roman en detectives voor volwassenen, onder het pseudoniem Robert Galbraith. Rowling ontving talloze prijzen en onderscheidingen, waaronder een OBE and Companion of Honour, France’s Légion d’honneur en de Hans Christian Andersen Award.
Wiebe Buddingh' is de zoon van de Nederlandse dichter Cees Buddingh'. Hij vertaalde vele boeken naar het Nederlands, waaronder de Harry Potter serie. Harry Potter en de Steen der Wijzen was het eerste kinderboek dat hij ooit vertaalde. Zijn Harry Potter vertalingen worden geroemd door de speelse en vindingrijke namen en vlotte leesbaarheid.

Hometown:

Perthshire, Scotland

Date of Birth:

July 31, 1965

Place of Birth:

Chipping Sodbury near Bristol, England

Education:

Exeter University

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews