Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser. Det opprinnelige filmmanuskriptet

Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser. Det opprinnelige filmmanuskriptet

NOOK Book(eBook)

$12.99

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now

Overview

Den mektige svarte trollmannen Gellert Grindelwald er blitt avslørt i New York, ved Salmander Fisles hjelp. Men Grindelwald gjør alvor av sin trussel; han unnslipper og går i gang med å verve tilhengere, selv om de fleste ikke forstår hans virkelige mål: å samle mange nok fullblods trollmenn til å herske over alle umagiske vesener. Albus Humlesnurr verver sin gamle Galtvort-elev, Salmander, som nok en gang tar opp kampen. Han kan jo ikke vite om farene som venter … Frontene hardner mens trollmannsverdenen blir stadig mer splittet, og kjærlighet og lojalitet blir satt på prøve, selv mellom de nærmeste.

Det andre filmmanuset av J.K.Rowling, med fantastiske illustrasjoner av MinaLima, tar for seg tidligere hendelser som formet trollmannsverdenen, og er full av henblikk til fortellingene om Harry Potter, til glede for film- så vel som bokfansen.

Product Details

ISBN-13: 9781781104781
Publisher: Pottermore Publishing
Publication date: 02/27/2019
Sold by: Pottermore Limited
Format: NOOK Book
Pages: 288
Sales rank: 884,206
File size: 8 MB
Age Range: 8 Years

About the Author

J.K. Rowling er forfatteren bak den høyt elskede serien på de sju bøkene om Harry Potter, som ble utgitt i tiåret 1997-2007. De, og de tre følgebindene som ble skrevet for veldedige formål, er solgt i over fem hundre millioner eksemplarer, oversatt til åtti språk og blitt filmatisert til åtte megasuksesser. Fabeldyr og hvor de er å finne, formet som en lærebok på Galtvort, ble opprinnelig skrevet til støtte for hjelpeorganisasjonen Comic Relief og har siden inspirert en ny, original serie på fem filmer fra Warner Bros. Den første kom i 2016, og nummer to i serien, Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser, ble lansert i november 2018. I 2012 ble J.K. Rowlings digitale selskap Pottermore lansert. Her får fansen tilgang til nyheter, artikler og nyskrevet innhold fra J. K. Rowling. Hun er også forfatteren bak den frittstående voksenromanen Den tomme stolen, først utgitt i 2012. Under pseudonymet Robert Galbraith skriver Rowling i tillegg krimromanene om Cormoran Strike. Rowling har mottatt ærespris for sitt bidrag til barnelitteraturen, og utallige andre priser og utmerkelser, inkludert den franske Légion d’Honneur og H.C. Andersen-prisen.
Torstein Bugge Høverstad er gjendikter, oversetter, lyriker og oppleser. Han er mest kjent for å ha oversatt bøkene til J.R.R. Tolkien og J.K. Rowling til norsk, men han har gjendiktet mye annet også, for eksempel flere verk av William Shakespeare, Charles Dickens, Ray Bradbury, Kurt Vonnegut og Philip Pullman. Noe av det som særmerker Høverstad som oversetter, er at han har valgt å gjendikte også navnene i bøkene i serien om Harry Potter til norsk i den grad navnene har allusjoner på engelsk som ellers ville gå tapt i den norske versjonen. For eksempel er Albus Dumbledore blitt til Albus Humlesnurr. Til oversettelsen av Harry Potter-serien skapte han til sammen 2000 norske personnavn. Høverstad har i flere sammenhenger gjort rede for sine resonnement rundt disse valgene og leser selv de norske lydbokutgavene av Harry Potter-bøkene. I 2010 ble han tildelt Det Norske Akademis litteraturpris for oversettelsen av alle de syv bøkene i serien om Harry Potter. Ifølge juryen ble han tildelt prisen først og fremst for sitt nyskapende og oppfinnsomme språk i bøkene: «Med sprudlende språkglede har han der også gjendiktet navnene til de sentrale personer i J.K. Rowlings diktede univers. Oversetteren har åpnet et paradis av lesegleder for titusener av unge norske lesere», heter det blant annet i begrunnelsen. Torstein Bugge Høverstad ble i 2000 tildelt Bastianprisen for "Harry Potter og de vises stein".

Hometown:

Perthshire, Scotland

Date of Birth:

July 31, 1965

Place of Birth:

Chipping Sodbury near Bristol, England

Education:

Exeter University

Customer Reviews

Most Helpful Customer Reviews

See All Customer Reviews